Verschijningen

Heiligdom

Religieus leven

Bidden

Op bedevaart

Multimedia

Nieuws

Over ons

Welkom in Medjugorje - Welkom bij de Koningin van de Vrede!

Het beeld van de Koningin van de Vrede op het voorplein
Het beeld van de Koningin van de Vrede op het voorplein
Het beeld van de Koningin van de Vrede op het voorplein
Het beeld van de Koningin van de Vrede op het voorplein

Beste bezoeker,

Op zoek naar informatie over Medjugorje? Dan bent u aan het goede adres! In dit wonderlijke dorp in Bosnië-Herzegovina verschijnt Maria sedert 24 juni 1981 aan zes zieners. Op deze website vindt u alle informatie over de Verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw in Medjugorje, de Boodschappen die Maria er geeft en een heleboel nuttige tips en informatie voor wie naar Medjugorje op bedevaart wilt gaan.

Medjugorje of Međugorje in het Kroatisch is een dorpje in Herzegovina, het westelijk deel van Bosnië-Herzegovina. Het ligt op circa 25 km van Mostar, dicht bij de Kroatische grens. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Čitluk. "Medjugorje" betekent "tussen de bergen". Het dorp ligt op een hoogte van 200m boven de zeespiegel en kent een mediterraan klimaat. De bewoners zijn vrijwel uitsluitend etnische Kroaten. De parochie Medjugorje bestaat uit vijf dorpen of buurtschappen: Medjugorje, Bijakovići, Vionica, Miletina en Šurmanci.

Sinds 24 juni 1981 ontvangen zes zieners regelmatig Verschijningen en Boodschappen van Onze-Lieve-Vrouw. Drie van hen ontvangen nog steeds dagelijks een Verschijning: Vicka Ivankovic, Marija Pavlovic en Ivan Dragicevic. Mirjana Dragicevic ontvangt een Verschijning en Boodschap op elke tweede van de maand en op haar verjaardag op 18 maart. Jakov Colo, de jongste van de groep, ontvangt een Verschijning op zijn verjaardag, 25 december. Ivanka Ivankovic leeft het meest teruggetrokken en krijgt jaarlijks op 25 juni, de verjaardag van de Verschijningen, een bezoek van Onze-Lieve-Vrouw.

Op 24 juni 1981 zagen de zieners Maria voor het eerst. Op 25 juni heeft Maria voor het eerst tot de zieners gesproken. Daarom wordt deze laatste datum algemeen aanvaard als verjaardag van de Verschijningen. De voornaamste Boodschap is deze op de 25ste van elke maand. Het gaat om een Boodschap voor de wereld die kenbaar wordt gemaakt aan en door Marija Pavlovic. De Boodschap op de tweede van elke maand via Mirjana is gericht op diegenen die de liefde van God nog niet kennen. (De ongelovigen dus.) Daarnaast ontvangt ook Ivan - naast de dagelijkse Verschijning van de heilige Maagd - regelmatig Boodschappen, meestal wanneer hij met zijn gebedsgroep samenkomt op de Verschijningsberg.

Medjugorje ontvangt naar schatting zowat 1 miljoen pelgrims per jaar, al meer dan 30 miljoen sedert het begin van de Verschijningen in 1981. Het is uitgegroeid tot het derde grootste bedevaartsoord in de westerse Katholieke wereld. Medjugorje wordt een gebedsschool van Maria genoemd, of ook "de biechtstoel van de wereld" omdat nergens anders ter wereld zo vaak het Sacrament van de Hemelse Verzoening wordt ontvangen.

Maar bovenal is Medjugorje een oord van (grote) genade. Dagelijks vinden er bekeringen plaats. Zowat 700 priesters en religieuzen vonden er hun roeping. Bijna 600 wonderlijke en onverklaarbare genezingen werden geregistreerd door de parochie. Sommigen bijzonder groot, zoals de Belgische Pascale die in 2012 op miraculeuze wijze genas van een verlammende ziekte en die ter plekke opstond uit haar rolstoel. Medjugorje wordt daarom ook wel eens beschreven als een plaats waar een 'lek' zit in de Hemel en waar de genade zomaar neerstroomt.

Medjugorje is nog niet kerkelijk erkend omdat dergelijke erkenning niet verwacht wordt voor het einde van de Verschijningen. Het officiële standpunt van de Kerk luidt dat particuliere bedevaarten toegestaan zijn (en door vele priesters, bisschoppen en kardinalen aangemoedigd worden, niet in het minst door onze Belgische aartsbisschop, mgr. Léonard). In 2010 richtte het Vaticaan een onderzoekscommissie op die de gebeurtenissen in Medjugorje nagaat. Na vier jaar onderzoek en zovele jaren Verschijningen is er nog geen uitspraak (Hoelang zou bedrog kunnen standhouden?) maar bovenal... aan de vruchten kent men de boom! (Math. 12, 33)

Ga dus gerust daarheen, Maria en Jezus verwachten u! Beschikt u niet over de mogelijkheden, de middelen of de gezondheid om naar Medjugorje te reizen? Verenig u in gebed met Medjugorje (bijvoorbeeld via de livebeelden op deze website). Maria zegt herhaaldelijk dat Zij voor ieder van ons ten beste spreekt. Zij zal u zeker niet vergeten en u dezelfde genaden schenken!

Mir i dobro!
Vrede en alle goeds!

Bedevaart.net

De informatie op deze site wil een goede aanzet geven voor wie op pelgrimstocht wilt gaan naar een stukje hemel op aarde... Een hulp voor wie op bezoek wilt gaan bij onze Hemelse Moeder! Wij willen je graag op weg helpen met een schat aan praktische informatie en nuttige weetjes. Heb je na het lezen van deze website toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Ontvang de boodschappen per e-mail

Krijg steeds de nieuwe boodschappen per e-mail toegestuurd. Uw gegevens worden nooit gedeeld met derden.

© 2024 Bedevaart.net