Verschijningen

Heiligdom

Religieus leven

Bidden

Op bedevaart

Multimedia

Nieuws

Over ons

Welke Jaarheilige zal jou vergezellen in het nieuwe jaar?

Collage van heiligen
Collage van heiligen
Collage van heiligen
Collage van heiligen

Bij het einde van het oude en de start van het nieuwe jaar danken we de Jaarheilige die ons de afgelopen tijd begeleid heeft. Tijd ook om uit te kijken naar de nieuwe Heilige die het komende jaar met ons op pad gaat. Want ook in het nieuwe jaar wacht een Heilige metgezel om met jou op weg te gaan. Hij is vanuit de Hemel altijd bij je, altijd beschikbaar, altijd gelukkig om je te mogen helpen.

Net zoals de voorgaande jaren kan je hieronder kan de lijst met Heiligen downloaden. Bedoeling is om de namen te verknippen, in een mandje te leggen en een briefje te trekken uit het mandje met namen, bijvoorbeeld met Kerstmis, op oudejaarsavond of nieuwjaarsdag.

Maar het kan nog eenvoudiger. Je kan jouw jaarheilige ook online kiezen via onze website. Je hoeft de ganse lijst dan niet langer uit te printen, één druk op de knop volstaat opdat een Heilige een gans jaar lang naar je toekomt!

Alvorens een Heilige te trekken

Bid samen met je familie, vrienden, buren,… tot de heilige Geest en trek willekeurig één briefje of druk op de knop 'Jaarheilige kiezen'.

De traditie zegt dat de Heilige jou kiest en niet andersom! Deze Heilige wilt een gans jaar lang dichter bij jou zijn, tot je praten en je helpen.

Het is aan ons om iets te leren over het leven van deze Jaarheilige of één van zijn of haar geschriften te lezen als dat mogelijk is. Wanneer wij bidden tot onze Heilige van het jaar, zal deze ons zeker bijstaan vanuit de Hemel en mogen wij altijd rekenen op zijn of haar voorspraak!

Voor gezinnen: nadat elk gezinslid een persoonlijke Jaarheilige ontving, kan je nog één briefje trekken als Heilige voor het ganse gezin. Deze Jaarheilige kan je aanspreken voor alle noden en zorgen van je gezin.

Alleenstaanden kunnen, naast hun persoonlijke Jaarheilige, ook nog een tweede naam trekken met een Heilige die ze aanstellen als beschermer en voorspreker over de familie. Deze Heilige kan je aanroepen in zorgen over je kinderen of kleinkinderen, je broers, zussen of andere familieleden.

Het is de Heiligen er alles aan gelegen om ons tot in de Hemel te geleiden. Laten wij er dankbaar gebruik van maken! En waarom niet met Kerstavond of op oudejaarsavond uw Jaarheilige trekken in het bijzijn van vrienden of familie die de liefde van God nog niet kennen? Uw geloof in het goede van de Heiligen kan voor hen een oprecht getuigenis zijn dat misschien wel de start van een bekering vormt. Voor God is niets onmogelijk!

Bedevaart.net wenst u nu reeds een zeer genadevol nieuw jaar onder de bescherming van uw Engelbewaarder en met de onophoudelijke voorspraak van uw Jaarheilige.

Bedevaart.net

De informatie op deze site wil een goede aanzet geven voor wie op pelgrimstocht wilt gaan naar een stukje hemel op aarde... Een hulp voor wie op bezoek wilt gaan bij onze Hemelse Moeder! Wij willen je graag op weg helpen met een schat aan praktische informatie en nuttige weetjes. Heb je na het lezen van deze website toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Ontvang de boodschappen per e-mail

Krijg steeds de nieuwe boodschappen per e-mail toegestuurd. Uw gegevens worden nooit gedeeld met derden.

© 2024 Bedevaart.net