Verschijningen

Heiligdom

Religieus leven

Bidden

Op bedevaart

Multimedia

Nieuws

Over ons

Heiligdom

In deze rubriek kunt u nader kennismaken met Medjugorje als dorp en heiligdom. Medjugorje is een klein dorpje in het oosten van Bosnië-Herzegovina. Het ligt in de provincie Herzegovina. Medjugorje betekent 'tussen de bergen'. Het wordt net als de omliggende dorpen uitsluitend bevolkt door Kroaten. Het bedevaartleven situeert zich vooral in Medjugorje en het buurtschap Bijakovici.

Medjugorje telt vijf afzonderlijke wijken of buurtschappen die samen één parochie vormen: Medjugorje zelf, Bijakovici, Surmanci, Miletina en Vionica. Door het steeds drukkere leven en de toenemende bebouwing zijn Medjugorje en Bijakovici nu één groot dorp geworden en is de grens tussen de verschillende wijken wat vervaagd. Toch is het geheel nog steeds zodanig kleinschalig dat de meeste afstanden gemakkelijk te voet overbrugd kunnen worden. Wie minder goed te been is en niet met eigen wagen naar Medjugorje gaat, kan beroep doen op één van de talloze taxi's die voortdurend heen en weer rijden tussen de voornaamste bedevaartplaatsen en religieuze gemeenschappen. Er zijn echter ook pensions waarvan het gastgezin zelf kosteloos vervoer aanbiedt aan hun pelgrims.

De drie voornaamste bedevaartplaatsen vormen een driehoek die zich uitstrekt over het ganse dorp: de Kerk, de Verschijningsberg en de Kruisberg. Het fijne aan Medjugorje is dat mensen voortdurend biddend en (meestal zachtjes) zingend over de straten en paden lopen.

Een overzicht van alle mogelijke bedevaartactiviteiten vind je op de pagina met het Bedevaartprogramma.

Plattegrond van het dorp
Plattegrond van het dorp
Plattegrond van het dorp
Plattegrond van het dorp
Plattegrond van het Heiligdom
Plattegrond van het Heiligdom
Plattegrond van het Heiligdom
Plattegrond van het Heiligdom

Bedevaart.net

De informatie op deze site wil een goede aanzet geven voor wie op pelgrimstocht wilt gaan naar een stukje hemel op aarde... Een hulp voor wie op bezoek wilt gaan bij onze Hemelse Moeder! Wij willen je graag op weg helpen met een schat aan praktische informatie en nuttige weetjes. Heb je na het lezen van deze website toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Ontvang de boodschappen per e-mail

Krijg steeds de nieuwe boodschappen per e-mail toegestuurd. Uw gegevens worden nooit gedeeld met derden.

© 2024 Bedevaart.net