Verschijningen

Heiligdom

Religieus leven

Bidden

Op bedevaart

Multimedia

Nieuws

Over ons

Aanbiddingskapel - Verrezen Christus - Graf Pater Slavko

De Aanbiddingskapel bevindt zich links van de kerk en is elke namiddag toegankelijk. In de voormiddag zijn er meestal H. Missen in diverse talen. De uurregeling vindt u bij de informatiebalie van de parochie. Het beeld van de Verrezen Christus bevindt zich achter de kerk langs het paadje met mozaïekafbeeldingen van de Rozenkransmysteries van het Licht. Nog iets verderop bevindt zich het kerkhof met het graf van P. Slavko.

De Aanbiddingskapel

Aanbiddingskapel
Aanbiddingskapel
Aanbiddingskapel
Aanbiddingskapel

De aanbiddingskapel werd gebouwd in 1991 als plaats voor stille aanbidding van Jezus in het Allerheiligste Sacrament. In 2000 werden de relieken van vijf priester-martelaars, geboren in Medjugorje, bijgezet in deze kapel. Deze priesters werden op het einde van WO II vermoord door de communisten.

Beeld van de Verrezen Christus en Kruisweg

Beeld van de Verrezen Christus
Beeld van de Verrezen Christus
Beeld van de Verrezen Christus
Beeld van de Verrezen Christus

Achter de kerk, in de richting van het kerkhof, bevindt zich het beeld van de Verrezen Christus. (Werk van Andrej Ajdic uit Slovenië) Dit beeld werd geplaatst met Pasen 1998. Rond Pasen 2002 werd het gebied errond ingericht voor persoonlijk- en groepsgebed. Wie niet in de mogelijkheid is de Kruisberg te bestijgen, kan hier de Kruisweg bidden.

Sinds 2001 is er uit dit bronzen beeld een afscheiding ontstaan aan de rechterknie (links als je voor het beeld staat). Het lijkt een oplossing die het midden houdt tussen zoutwater en olie. Druppel na druppel komen uit het brons tevoorschijn. Dit verschijnsel kan tot op heden niet wetenschappelijk worden verklaard. Brons kan niet "zweten" en het beeld is tot aan het middel gevuld met beton. Pelgrims reageren op dit onverklaarbare fenomeen door geduldig wachtend één of enkele druppeltjes op te vangen en er een kruisteken mee te slaan. Het kijken naar een bronzen beeld in een verzengende zomerhitte en waarbij plots een druppel vocht uit het niets tevoorschijn komt, is dan ook een zeer wonderlijke ervaring.

Graf Pater Slavko

Graf van P. Slavko Barbaric
Graf van P. Slavko Barbaric
Graf van P. Slavko Barbaric
Graf van P. Slavko Barbaric

Op het plaatselijk kerkhof "Kovacica" is Pater Slavko Barbaric begraven, net als toenmalig Pastoor Križan Galic die in de pastorij vermoord werd door Partizanen. (Partizanen zijn strijders die de gevestigde orde omver willen werpen en een nieuw regime willen installeren. In 1944 waren dat de communisten die met de hulp van Rusland ex-Joegoslavië binnenvielen en de monarchie afschaften.)

Het graf van Pater Slavko wordt thans veelvuldig bezocht door pelgrims omdat Onze-Lieve-Vrouw in de boodschap van 25 november 2000, daags na zijn overlijden, zegde: "Ik verheug me met jullie en ik wil je zeggen dat je broer Slavko in de hemel werd geboren en voor jullie ten beste spreekt." Dit wordt door velen gezien als een feitelijke heiligverklaring door de hemel zelf!

Boven het Christusbeeld op het graf staat een Kroatische tekst die betekent: "Wie in Mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven." (Joh. 11,25)

Bedevaart.net

De informatie op deze site wil een goede aanzet geven voor wie op pelgrimstocht wilt gaan naar een stukje hemel op aarde... Een hulp voor wie op bezoek wilt gaan bij onze Hemelse Moeder! Wij willen je graag op weg helpen met een schat aan praktische informatie en nuttige weetjes. Heb je na het lezen van deze website toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Ontvang de boodschappen per e-mail

Krijg steeds de nieuwe boodschappen per e-mail toegestuurd. Uw gegevens worden nooit gedeeld met derden.

© 2024 Bedevaart.net