Verschijningen

Heiligdom

Religieus leven

Bidden

Op bedevaart

Multimedia

Nieuws

Over ons

Overnachten in Medjugorje en onderweg

De route naar Medjugorje is vanaf Antwerpen of Utrecht ongeveer 1830 km enkel. Omdat dit te ver is om in één dag af te leggen, is een overnachting onderweg noodzakelijk. Op deze pagina vind je een overzicht van enkele goede en betaalbare overnachtingsmogelijkheden.

In Ingolstadt of München kan je verblijven in een voordelig en comfortabel overnachtingshotel van de B&B-keten. In en rond Bled bevinden zich prima Pensions/Jeugdherbergen, vlakbij de plaatselijke kerk en het prachtige meer. Ook een uitstap naar Sloveniës grootste bedevaartsoord Brezje is dan een uitstekende optie.

Voor het verblijf in Medjugorje kunnen wij van harte het pension van Ana en Mladen Ostojic aanbevelen. Medjugorje telt ongeveer 15 000 bedden maar die van Ana en Mladen zijn de beste. :-) Lees gauw verder en ontdek dit alles, en nog veel meer!

Pension Ana en Mladen Ostojic - Medjugorje (Bosnië-Herzegovina)

Met het pension van Ana en Mladen maakt u zonder meer een uitstekende keuze. U kunt niet hartelijker ontvangen worden dan door dit sympathiek gezin. Je bent er niet alleen te gast maar ook te vriend, geen moeite is hen teveel. Je wordt er verwend in vol pension met drie heerlijke maaltijden, op welk uur je maar wil. Wat wij zelf een groot voordeel vinden is dat zij één warm maal per dag voorzien (normaal 's middags) en zowel 's ochtends als 's avonds een uitgebreide broodmaaltijd voorschotelen, inclusief fruit en dessert en alle dranken à volonté. Heel wat pensions geven twee warme maaltijden per dag, maar dat vinden wij veel te zwaar.

Het heerlijke pension van Ana en Mladen aangeduid op de kaart
Het heerlijke pension van Ana en Mladen aangeduid op de kaart
Het heerlijke pension van Ana en Mladen aangeduid op de kaart
Het heerlijke pension van Ana en Mladen aangeduid op de kaart

Het pension van Ana en Mladen is gelegen tegenover de Tuin van St.-Franciscus, heerlijk rustig in het groen. Het pension ligt wat verder weg van de kerk, op ongeveer 20 minuten wandelen. Wandelen door Medjugorje is echter heel aangenaam en ontspannend. Bovendien biedt Mladen zijn gasten gratis vervoer aan met zijn comfortabele personenwagen. Een fantastische en unieke service!

Ben je met eigen wagen in Medjugorje, dan kan je gemakkelijk en veilig parkeren bij het pension. Doordat Ana en Mladen wat verder van de kerk gelegen zijn, krijgen ze niet zoveel gasten, in tegenstelling tot de 'goudmijnen' korter bij de kerk. Wij hebben het steeds als een gebaar van christelijke naastenliefde gezien om ook hen de nodige inkomsten te gunnen. Bovendien horen we van logées uit het centrum regelmatig klachten over nachtlawaai (groepen die tot laat in de nacht met de beste bedoelingen musiceren, maar daarmee wel de overige pelgrims wakker houden).

Een ander voordeel vinden wij de taal. Veel pensionhouders spreken Duits omdat zijzelf (of hun vader) ooit in Duitsland moesten gaan werken voor de kost. Ana en Mladen en hun kinderen spreken echter vloeiend Engels wat wij veel handiger vinden. Mladen kan zelfs een paar woordjes Nederlands! Kortom wij kunnen u dit pension van harte aanbevelen!

Ana en Mladen vragen -zeker naar Westerse normen- een zeer redelijke en betaalbare prijs. Daarvoor krijgt u een ruime, moderne en zeer nette tweepersoonskamer met twee enkele bedden en een eigen badkamer met toilet, wastafel en douche. De warme maaltijd omvat een driegangenmenu met soep, hoofdschotel, royaal dessert, fruit en alle dranken naar believen, inclusief Mladens heerlijke zelfgemaakte wijn.

Ana en Mladen bieden ook gratis Wifi aan. Neem gerust laptop, tablet of smartphone mee en vraag hen naar de Wifi-toegangscode. U kan gratis van het Wifi-netwerk gebruik maken in de eetzaal. (Het signaal reikt niet tot in elk hoekje van iedere slaapkamer.) Hoe dan ook een bijkomende, voortreffelijke service!

Voor informatie, tariefaanvraag en boekingen kunt u in het Engels terecht op aim.ostojic4@gmail.com Voor de ligging verwijzen we graag naar het plaatje bij deze tekst. U kunt ook terecht op onze eigen contactpagina indien u verdere vragen heeft of wanneer u wenst dat wij voor u reserveren bij Ana en Mladen.

Lees nog meer enthousiaste getuigenissen over Ana en Mladen op Zoover: klik hier!

Overnachten in Bled

Wij kiezen ervoor om op de heenweg steeds te overnachten in de buurt van Bled, Slovenië. De prachtige omgeving is de ideale tussenstop op weg naar Medjugorje. Na aankomst maken we altijd nog even een wandeling tot bij of rond het meer van Bled (omtrek 6 km). In de vlakbij gelegen parochiekerk van Bled is er een avondmis om 19u. Op 12 km van Bled bevindt zich het grootste bedevaartsoord van Slovenië, Brezje. De boten naar de kerk op het eiland in het meer van Bled varen niet meer op het tijdstip van je aankomst in Bled. (Laatste vertrek rond 16u30) In de zomermaanden kan je nog wel tot 20u een ritje maken op de rodelbaan in Bled!

Om in deze regio een slaapplaats te vinden kijkt u best even op booking.com of airbnb. Wij hebben erg goede ervaring met Pension Török in Lesce, net buiten Bled. Uiteraard zijn er nog vele andere goede mogelijkheden.

Hotel B&B Duitsland - Ingolstadt of München

B&B Hotel München-Messe in Dornach
B&B Hotel München-Messe in Dornach
B&B Hotel München-Messe in Dornach
B&B Hotel München-Messe in Dornach

In Ingolstadt, halverwege München en Nürnberg, bevindt zich vlak naast de A9-snelweg een goedkoop overnachtingshotel van de keten B&B Hotels. Het mooie aan deze hotelketen is dat je tot 19u 's avonds kosteloos kunt annuleren. Arriveren doe je wanneer je maar wilt. Als de receptie niet meer geopend is, kan je inchecken via een deurautomaat (vereist wel een creditkaart zoals Visa). Boek je een familiekamer dan krijg je een toffe kamer met tweepersoonsbed en een trapje-op dat leidt naar twee éénpersoonbedden. Dat vinden de kinderen super! Ook hier is eigen sanitair (toilet, wastafel en douche), handdoeken en beddengoed inbegrepen. Ontbijt is optioneel bij te boeken. Richtprijs voor 2 volwassenen en 2 kinderen in familiekamer met ontbijt: 125 euro

In mei 2006 opende een splinternieuw B&B Hotel in München-Dornach (Messe), halverwege de ring rond München. Zelfde richtprijs voor 2 volwassenen en 2 kinderen in familiekamer met ontbijt: 125 euro.

De ontbijtzaal van het B&B hotel
De ontbijtzaal van het B&B hotel
De ontbijtzaal van het B&B hotel
De ontbijtzaal van het B&B hotel
Slaapkamer in het B&B hotel
Slaapkamer in het B&B hotel
Slaapkamer in het B&B hotel
Slaapkamer in het B&B hotel

Bedevaart.net

De informatie op deze site wil een goede aanzet geven voor wie op pelgrimstocht wilt gaan naar een stukje hemel op aarde... Een hulp voor wie op bezoek wilt gaan bij onze Hemelse Moeder! Wij willen je graag op weg helpen met een schat aan praktische informatie en nuttige weetjes. Heb je na het lezen van deze website toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Ontvang de boodschappen per e-mail

Krijg steeds de nieuwe boodschappen per e-mail toegestuurd. Uw gegevens worden nooit gedeeld met derden.

© 2024 Bedevaart.net