Verschijningen

Heiligdom

Religieus leven

Bidden

Op bedevaart

Multimedia

Nieuws

Over ons

Noveengebed tot Onze-Lieve-Vrouw Koningin van de Vrede

Een geschenk voor de Gospa

Wat kunnen we haar aanbieden voor de verjaardag van de Verschijningen? Veel pelgrims stellen zich deze vraag en wij antwoorden met een andere vraag: Zou het mooiste aller geschenken niet zijn echt haar boodschappen beleven?

Het stramien van de boodschappen van de Gospa is haar oproep tot vrede en tot verzoening. En nochtans heeft O. L. Vrouw niet opgehouden ons te zeggen dat we deze niet kunnen bekomen tenzij door het gebed. Daarom roept ze ons onvermoeibaar op tot het gebed, tot hernieuwen van het gebed (tot het gebed vreugde wordt voor ons), tot het bidden met het hart...

We verlangen haar iets bijzonders aan te bieden voor deze verjaardag, een gebed dat al haar kinderen overal ter wereld zou verzamelen, een gebed dat helpt om haar boodschappen te beleven. Hiervoor hebben we een eenvoudige noveen samengesteld.

Waarom een noveen?

Het begrip noveen komt uit het Nieuw Testament, de negen dagen na de Hemelvaart van Jezus. Gedurende deze dagen baden Maria en de leerlingen van Jezus als in één hart verenigd. Ze wachtten, volhardend in gebed, op de komst van de beloofde Geest, de Beschermer die hen zou vervullen "de dag van Pinksteren" (Hand. 2,1). Sedertdien maken novenen deel uit van de traditie van de Kerk. O. L. Vrouw nodigt er ons zelf toe uit: "Lieve kinderen, bied novenen aan en offer u op daar waar ge u het meest gebonden voelt." (25 juli 1993)

Hoe bidden we deze noveen?

Aan elke dag van de noveen is een intentie verbonden, intentie waarvoor men bidt en waarbij men de voorgestelde tekst mediteert, in het licht van de glorievolle mysteries van de Rozenkrans. De eerste tekst komt uit het Evangelie, de tweede is een boodschap van de Gospa en de derde komt uit de Catechismus van de Katholieke Kerk. Deze zijn gekozen om de gebedsintenties langs drie kanten te belichten: Evangelisch, Mariaal (geput uit de boodschappen van Medjugorje) en Kerkelijk, maar ook als hulp voor de gebedsvoorganger. De uittreksels van de Catechismus over het gebed tonen ons de rijkdom, de diepte en de oneindigheid van de christelijke gebedservaring waarnaar de Gospa in Medjugorje verwijst. Het gebed dat elk tientje afsluit verzamelt al de gebeden opgedragen voor de dagintentie.

Samen naar de vernieuwing

We geloven dat deze vereniging in gebed een nieuwe ervaring van Gods Liefde zal bijbrengen aan de biddende mensen, Liefde die door de H.Geest, die ons gegeven is, verspreid is in onze harten. Deze ervaring stelt altijd een nieuwe start voor, het overschrijden van een nieuwe drempel in het leven. En vermits, door het gebed, echte oorlogen alsook oorlogen ontstaan door twijfel of ongeloof, kunnen beëindigd worden en de natuurwetten kunnen veranderd worden, hopen wij van ganser harte dat dit gemeenschappelijk gebed, verenigd in het hart van Maria en aangeboden voor de overwinning van haar Onbevlekt Hart, de verandering van ons hart en in ons leven zal bekomen en het mooiste geschenk zal zijn dat we de Gospa kunnen aanbieden.

Bedevaart.net

De informatie op deze site wil een goede aanzet geven voor wie op pelgrimstocht wilt gaan naar een stukje hemel op aarde... Een hulp voor wie op bezoek wilt gaan bij onze Hemelse Moeder! Wij willen je graag op weg helpen met een schat aan praktische informatie en nuttige weetjes. Heb je na het lezen van deze website toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Ontvang de boodschappen per e-mail

Krijg steeds de nieuwe boodschappen per e-mail toegestuurd. Uw gegevens worden nooit gedeeld met derden.

© 2024 Bedevaart.net